הדרך שלך לאפיית עוגה מושלמת

עוגות בקערה אחת

לא פעם אנו שומעים שהכנת עוגות היא דבר מסובך, שלא תמיד הן מצליחות ושעדיף פשוט לקנות עוגה כדי לא לבזבז זמן יקר ולא להסתבך בהכנת קינוח מאתגר. כשמדובר על עוגות המצריכות הכנה ארוכה, הפרדת ביצים, התפחה או שלבים שונים הדורשים זמן והקפדה זה אולי מצריך מעט יותר מאמץ.

אך לצד הקינוחים המאתגרים, יש לא מעט עוגות מושלמות שמצריכות רק הכנסת כל המרכיבים לקערה אחת, בחישה, העברה לתבנית והכנסה לתנור. פשוט כמו שזה נשמע. מדובר על מגוון עצום של עוגות בחושות עם תוספת של פירות, עם ירקות, עם אגוזים, עם שוקולד או עם תבלינים, והמשותף לכולן הוא קלות ומהירות ההכנה וכמובן הניחוח הנהדר של עוגות ביתיות המתפשט ברחבי הבית שכה קל להתמכר אליו.

האורחים בדרך ואתם מערבבים

אורחים נוהגים לפעמים להפתיע, חברים קרובים מודיעים לכם שהם ממש בסביבה או שהילדה הזמינה חברה והאימא בדרך אליכם ותישאר לקפה. מה עושים אם אין קינוח להגיש לצד הקפה או התה? אין סיבה להילחץ, מכינים במהירות עוגה בחושה קלה וכשהאורחים יגיעו היא כבר תהיה בתנור והריח הנעים כבר יהיה בכל הבית. הינה רעיון לכמה קינוחים מהירים ממצרכים פשוטים, שאותם תצטרכו רק לבחוש ולאפות. רוב העוגות הללו ניתנות להכנה גם בגרסת פרווה על ידי החלפת החמאה בשמן ואם יש חלב במתכון, ניתן להמירו במים או במיץ תפוזים.

עוגת תפוחים בחושה

תפוחים הם פירות שנמצאים בבית באופן קבוע בכל עונה, ולכן עוגה בחושה עם תפוחים  מתאימה מאוד להכנה מהירה גם אם לא תכננתם מראש. אין צורך להפריד ביצים, אין שמרים המצריכים התפחה, רק קערה אחת וכמה מצרכים פשוטים לבחישה: קמח תופח או קמח לבן ואבקת אפייה, סוכר, ביצים, חמאה מומסת או רכה ותמצית וניל.

את כל המרכיבים בוחשים לבלילה אחידה ותפוחה. בוחרים כמה תפוחי עץ מסוג גרנד סמית, מקלפים וחותכים לפרוסות דקות. את הבלילה המוכנה שופכים לתבנית, ואת התפוחים הפרוסים דוחסים לתוך הבלילה באופן מאונך. תוכלו להיות יצירתיים וליצור צורות שונות באופן הכנסת התפוחים לתבנית. בוזקים מעט קינמון מעל העוגה עם פרוסות התפוחים ומכניסים לתנור ל־30–40 דקות בחום בינוני.

טחינה וסילאן בעוגה בחושה

המרכיבים האלה בדרך כלל מצויים בכל בית ונמצאים תחת הכותרת של מוצרי בריאות. השילוב ביניהם הופך את הקינוח שלכם להרבה יותר מזין. זוהי עוגה מצוינת להגשה לצד הקפה בכל עונות השנה, שלא מצריכה הכנסה למקרר וניתן לשלב בה תוספות שאוהבים. בוחשים בקערה אחת את כל המצרכים: סוכר חום, סוכר לבן, שמן, ביצים, סילאן, טחינה גולמית, קמח וקינמון. אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים, צימוקים, שערות חלבה או שוקולד צ'יפס. לפני שיוצקים את הבלילה לתבנית, מומלץ לפזר שומשום בתחתית, ולאחר האפייה הופכים את העוגה כשהשומשום נמצא מלמעלה כקישוט וכתוספת פריכה ומעניינת.

עוגת בננות נימוחה

מתכון שכדאי לשמור לימים שבהם אתם מתגעגעים לריח מאפה מבית סבתא, לפרוסה רכה ונימוחה שכיף להתחיל איתה את הבוקר. כדי שתוכלו ליהנות מחתיכה עסיסית של עוגת בננות, הכינו תבנית אינגליש קייק וכמה מצרכים פשוטים. מועכים בננות ומערבבים עם קמח, סוכר, ביצים וחמאה, מוסיפים אגוזים גרוסים או שוקולד צ'יפס ומכניסים לתנור. התוצאה המעולה תורגש בתוך זמן קצר עם הניחוח שיגיע מכיוון התנור.

בחושה שוקולד ליום הולדת בגן

זה קורה כמעט לכולם, אבל אף על פי שמתכוננים, מסיבת יום ההולדת בגן מתקרבת במהירות ואנו מופתעים תמיד לגלות שצריך להכין עוגה. הקינוח המבוקש ביותר על ידי ילדים עד כה הוא עוגת שוקולד על גווניה השונים: עם קרם או בלעדיו, עם סוכריות בגדלים שונים או עם ציפוי של בצק סוכר. אך כדי שיהיה בסיס מושלם וטעים לכל מה שתחליטו להוסיף, כדאי לאמץ מתכון מהיר וקל לעוגת שוקולד שכולם יאהבו.

מערבבים בקערה את כל המצרכים הכוללים: קמח, אבקת אפייה, ביצים, שמן, סוכר, קקאו ומים רותחים. חשוב לוודא שהמרכיבים מתאחדים ללא גושים לפני שיוצקים את הבלילה לתבנית. אחרי האפייה אפשר להיות יצירתיים ולקשט מלמעלה עם ציפוי של שמנת מתוקה ושוקולד, שאותם ממיסים יחד. לאחר שהאפייה מסתיימת יוצקים את קרם השוקולד ומניחים את העוגה להצטנן. על המאפה תוכלו לפזר שלל סוכריות, לכתוב ברכה וכמובן להניח נרות יום הולדת.

הוסף תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.