קופת החסד – קופת העיר אשקלון
כפי שכתבנו בדבר העורך(סוגרים שבוע), בשבוע שעבר יצאה העיר אשקלון לדרך חדשה בנושא צדקה וחסד.
בכל עיר מתוקנת, הן בארץ והן בחו"ל, עוד משחר תקומתו של עם ישראל, ישנה קופת צדקה כללית העומדת בראשות רבני העיר והקהילה, אשר נותנת מענה לעניי ונזקקי העיר, אם זה בתמיכה חודשית וקבועה בכלכלה ואם זה בשעות משבר, חירום וצרה.
וכעת אף באשקלון!
לא פעם אנו שומעים על מקרה של משפחה הנמצאת במשבר כלכלי חמור, אשר קיים כבר תקופה ארוכה, אך הוא לא ידוע כלל, ורק כשבאים מים עד נפש הדבר מתפרסם רק שלעיתים רבות כבר לא ניתן לסייע.
ואכן, כבר כמה חדשים, עמלים כמה עסקנים נכבדים מהציבור, להקים את הגוף החיוני וההכרחי הזה, על מנת שייתן מענה משמעותי, בסיוע שוטף וחד"פ. וזאת מעבר לסיוע של שירותי הרווחה, שכפי הידוע, לא מעט נמנעים לפנות לגופים רשמיים ולהצהיר על היותם נזקקים עקב הבושה שבדבר.
המיוחד בארגון צדקה זה, שהוא אינו משתייך לקהילה או רב ספציפיים, אלא שותפים להקמתו כלל רבני העיר. וכל רב הרי מכיר ויודע את הקורה בקהילתו הוא, ותפקידו יהיה להביא את המקרה (כמובן תוך שמירה מלאה על סודיות) בפני וועד הצדקה לבחינה ודיון במה, איך ובכמה ניתן לסייע.
מעבר לכך, הרבנים ושלוחיהם, הם אלו שישבו על כלל כספי הצדקה וינתבו אותם כפי חכמתם, למקרים הדחופים והדחופים יותר.
מיותר לציין כי רמת הפיקוח על הנעשה בכספי הצדקה היא הגבוהה ביותר הקיימת בעולם זה, של צדקה וחסד ('פילנתרופיה' בלעז) וזאת, מעצם העובדה שבין מורשי החתימה בקופת צדקה זו, נמנים בכירי הרבנים בעיר אשר מקובלים ומוסכמים על כלל הרבנים.
לדברי צוות הקופה, הנושאים בהם בכוונת הקופה לתמוך ולסייע, הם:
· תמיכה חודשית קבועה במשפחות החוות קשיי פרנסה וזאת על ידי מתן תלושי קנייה לרכישה באחת מרשתות המזון בעיר.
· במצב של משבר כגון מחלה קשה, פטירה ל"ע וכד', תצא הקופה למגבית חירום עבור אותו מקרה, והקופה תממן את עלויות הטיפול/צרכי המשפחה לצד ליווי מלא של כלל גורמי הסיוע.
· חלוקת מעות 'קמחא דפסחא' וסיוע בשאר חגי ישראל.
· סיוע כלכלי לזוגות מעוטי יכולת בהקמת בית נאמן בישראל ועוד.
התמיכות יינתנו לפי קריטריונים ומשפחה שתימצא כעומדת בהם, תקבל את מלוא הסיוע האפשרי מאת קופת הצדקה. כמובן שהכל כפי שתיקבע וועדת הצדקה שבראשות הרבנים.
ומכאן, מבמה חשובה זו של האתר, אנו בעצם פונים וקוראים לכלל קוראינו, בשמם של רבני העיר!!!
בואו והיו שותפים למפעל גדול זה וכביר זה, אשר בשעה טובה יוצא לדרך מלווה בברכתם של גדולי ישראל. בואו והרימו את תרומתכם איש ואשה כפי נדבת ליבכם הרחום. שאין ישראל נגאלין אלא בצדקה.
וזיכרו! ייתכן מאוד שהצדקה שאנו תורמים, עוברת לבני משפחה, שכנים, מכרים או חברים טובים, שלרוב, למצוקתם הקשה איננו מודעים.