459 חולי קורונה חדשים ב-24 שעות האחרונות – כנסו לראות כמה בערי הדרום

העלייה במספר הנדבקים נמשכת. מספר החולים ליממה הוא הגבוה ביותר מאז 22 באפריל. מתחילת השבוע אובחנו יותר חולים באשדוד 52 במספר יותר מאשר בתל אביב. * הממשלה החליטה על איזור מוגבל באלעד ובמס' שכונות בטבריה כל הנתונים של הדרום:

מספר החולים הכולל במערכת החינוך מפרוץ המגפה עומד על 794. בסך הכול נסגרו בגלל התפרצות הנגיף 215 מוסדות חינוך ברחבי הארץ. 22,372 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי.

מס' החולים בערי הדרום הגדולות נכון 23/6/2020 בשעה 20:30

בשדרות יש 44 חולים פעילים מתוכם 0 שאותרו ב-3 ימים האחרונים.

באשקלון יש 55 חולים פעילים מתוכם 4 שאותרו ב- 3 ימים האחרונים.

באשדוד יש 144 חולים פעילים מתוכם 52 שאותרו ב-3 ימים האחרונים.

באופקים יש 14 חולים פעילים מתוכם 4 שאותרו ב-3 ימים האחרונים.

בבאר שבע 174 חולים פעילים מתוכם 18 שאותרו ב-3 ימים האחרונים.

בנתיבות יש 25 חולים פעילים מתוכם 3 שאותר ב-3 ימים האחרונים

סגר מוגבל על אלעד ושכונות בטבריה – ועדת השרים לעניין אזור מוגבל החליטה להכריז על אזור מוגבל על השטח המונציפאלי של העיר אלעד ועל השכונות הבאות בעיר טבריה: רמת טבריה ב, רמת טבריה ג, שכונת 200, שכונת טבריה עילית ובן גוריון. ההכרזה על אזור מוגבל תהיה למשך 7 ימים החל מיום ד' ה- 24.6 (ב' בתמוז התש"ף) בשעה 8:00 בבוקר ועד ליום ד'- 1.7 (ט' בתמוז התש"ף) בשעה 8:00.

המשמעות היא שתיאסר כניסה ויציאה של מי שאינו תושב מקומות אלו, למעט יציאה לעבודה ולבגרויות.

ההחלטה על אזור מוגבל התקבלה לאור עלייה בנתוני התחלואה בכלל הארץ ובערים ובשכונות המדוברות בפרט. בטבריה יש 60 חולים פעילים, שיעור החולים הפעילים למאה אלף איש הוא 133.5 ושיעור העלייה בתחלואה על בסיס חולים פעילים בשבעת הימים האחרונים הוא 122.2%. רוב החולים בעיר נמצאים בשכונות רמת טבריה ב, רמת טבריה ג ושכונת 200, וכן שכונת טבריה עילית ובן גוריון.

באלעד יש 83 חולים פעילים, שיעור החולים הפעילים למאה אלף איש הוא 174.6 ושיעור העלייה בתחלואה על בסיס חולים פעילים בשבעת הימים האחרונים הוא 102.4%.

באזור המוגבל תיאסר הכניסה אל האזור והיציאה ממנו, למעט במקרים החריגים המפורטים בתקנות, ובנוסף תותר יציאה של עובד מהאזור וכניסה אליו לצורך הגעה לעבודה או חזרה ממנה וכן הגעת תלמיד לבחינת בגרות או חזרה ממנה. לא יחולו הגבלות על יציאת אדם המתגורר דרך קבע באזור המוגבל למרחב הציבורי ועל פעילות עסקים וחנויות בתוך האזור.

משרד הבריאות שב וקורא לציבור להקפיד על הכללים החשובים של שמירה על ריחוק פיזי, עטיית מסכות והיגיינה על מנת להתמודד עם נגיף הקורונה ולמנוע את התפשטות המחלה.

מצ"ב ווידאו של שר הבריאות אדלשטיין עם סגן השר יואב קיש ויו"ר ועדת הקורונה ח"כ יפעת שאשא ביטון, מרכב "קונטרול מוביל" של הקורונה

צילומים: משרד הבריאות/freepik

הוסף תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.