באדיבות שמרית: עוגת השמרים המושלמת לשבת

עוגת שמרים במילוי שוקולד היא רגע קסום לעצמך ולמשפחה. יש בכוחם של הבצק הרך והשוקולד המעולה לשדרג כל כוס קפה של שבת בבוקר, ואפילו את רגעי המשפחה מלאי הנחת. הדבר היחיד שצריך הוא מתכון מדויק, שיבטיח תוצר מושלם. שמרית מגישה לכם את המתכון הנהדר של יפעת רגב, שבחרה להשתמש בנטורינה קוקוס – תחליף לחמאה ומרגרינה על בסיס שמן קוקוס, המתאפיין במרקם חלק ונוח לעבודה ושומר על טריות התוצאים לאורך זמן. הנה המתכון:

רכיבים ל-6 פסי עוגות

לבצק:

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

גרידת לימון

100 גרם נטורינה קוקוס מומסת

480 מ"ל מים (2 כוסות)

למילוי השוקולד:

200 גרם נטורינה קוקוס קרה חתוכה לקוביות

3/4 כוס קקאו איכותי

כוס וחצי סוכר

כף פודינג וניל

כף שטוחה אבקת קפה נמס

חלמון

אופן ההכנה:

מתחילים במילוי השוקולד:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה, מכניסים למקרר ובינתיים מכינים את הבצק.

הכנת הבצק:

לשים את כל חומרי הבצק במשך 10 דקות, מתפיחים 20 דקות, מחלקים את הבצק לשישה עיגולים וממתינים 10 דקות. לאחר מכן מרדדים כל עיגול למרובע, מורחים עליו את מילוי שוקולד ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חותכים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שתי הרצועות לצורת בורג. מניחים בתבנית תנור, מתפיחים במשך שעה, לפני האפיה מורחים ביצה ואופים בחום של 190 מעלות בטורבו, למשך 18 דקות. לאחר האפיה מוציאים את העוגה, ומורחים סירופ סוכר  (סירופ הסוכר עשוי מכוס סוכר, כוס מים וחצי, ומיץ מלימון אחד. מרתיחים 10 דקות עד שהסוכר נמס ומורחים על העוגה).

מתכון וצילום: יפעת רגב בתיאבון!

הוסף תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.