בית משפט פסק: הדירה שייכת גם לבן הזוג

סיפור הצלחה:  משהוכחה כוונת שיתוף בנכס, יקבל האיש מחצית מהזכויות בדירה שנרכשה על שם האישה בלבד

בסיועם של עורכי הדין אופק בלאיש ואדיר כץ, החליט בית המשפט לענייני משפחה בקריית גת כי הוכחה כוונת שיתוף בנכס, ולמרות שהדירה לא הייתה רשומה על שם הלקוח שלהם – בן הזוג, הצליחו עורכי הדין להוכיח לבית המשפט כי הדירה שייכת במחציתה גם לבן הזוג ולהראות שהייתה לצדדים כוונה לשתף האחד את השני בדירת המגורים.

בפסק דין שמשתרע על 23 עמודים, קיבל בית המשפט את התביעה שהגישו עורכי הדין אופק בלאיש ואדיר כץ והורה לרשום את הדירה על שם הלקוח שלהם וזאת למרות ניסיונה של האישה לנשל את בן הזוג מהנכס אשר היה רשום רק על שמה. עניינה של תביעה זו, בדירת מגורים ללא משכנתא שהייתה רשומה רק על שם האישה.

עורכי הדין אדיר כץ (מימין) ועופק בלאיש. צילום: אלבום פרטי

המדובר על בני זוג לשעבר, אשר חיו יחדיו מזה שנים ולהם נולדו ילדים משותפים. לאחר שהצדדים נפרדו, טענה בת הזוג לאורך כל ההליך כי הדירה כולה שייכת רק לה ולבן הזוג לשעבר לא מגיע כל חלק ממנה.

בניהול אסטרטגי נכון של התיק, ולאחר שהוגשה על ידי בן הזוג תביעה למתן פסק דין הצהרתי ולפירוק שיתוף בדירת המגורים, הצליחו עורכי הדין להתגבר על כל הקשיים המשפטיים ולהוכיח לבית המשפט כי הצדדים אכן היו ידועים בציבור, ובן הזוג תרם חלק משמעותי לטובת התא המשפחתי, לשיפוץ והשבחת הנכס והוכח למעשה כי למרות שהנכס רשום רק על שם האישה, הדירה שימשה לצורך מגוריהם ובפועל המדובר בנכס משותף אשר שייך גם לבן הזוג ויש לחלקו שווה בשווה.

במהלך מספר דיונים, טענות האישה הופרכו אחת לאחת, בעוד טענות הבעל קיבלו חיזוק משמעותי במהלך העדויות, עד שלבסוף בית המשפט הצהיר כי הדירה שייכת גם לבן הזוג לשעבר וכי הוכחה כוונת שיתוף בדירת המגורים ולבסוף ניתן פסק דין אשר מורה על פירוק השיתוף וחלוקה שווה ביניהם.

צילום: freefix

הוסף תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.