כל מה שידעתם או לא על פשטידות

סוגי הפשטידות שיתאימו לכל אירוח

כשחושבים על מאכלי ירקות, אחת האפשרויות המיידיות היא פשטידה, המאכל הטבעי ביותר לגוון בו את הארוחה. מאפה הירקות הזה אינו חייב להיות חלבי, הוא יכול להיות חלק מארוחה בשרית, מנה נוספת בארוחה חגיגית ואפילו ארוחת ערב קלה לכל המשפחה.

פשטידות הן מאפי ירקות מגוונים, שרובן מהירות וקלות ביותר להכנה – ממש לערבב את כל המצרכים ולהכניס לתנור. מלבד היותן קלות להכנה, הן תוספת צבעונית ובריאה לכל ארוחה, ואם רוצים לגרום לילדים לאכול ירקות שהם בדרך כלל מסרבים לאכול, פשטידה היא דרך מצוינת להחביא שלל ירקות חתוכים ואפויים.

למאפה הירקות יש שתי צורות עיקריות, שההבדל ביניהם הוא תוספת בצק כשמדובר בקיש. הקיש הוא מעטפת של בצק בתחתית ובדפנות, שבתוכה מונחת תערובת הירקות לאפייה. יש גרסאות רבות ואפשרויות מגוונות לשילוב הירקות במאפה, גם לטבעונים שבינינו.

לפניכם כמה רעיונות לשדרוג הארוחה החגיגית עם סוגי ירקות שונים.

פשטידת ברוקולי חגיגית

ברוקולי הוא ירק שנוי במחלוקת. מי שאוהב אותו שמח לאכול אותו בכל צורה – אפוי, מבושל, מוקפץ ובמרק מוקרם. אך מי שאינו חובב את טעמו, יתקשה להשתכנע לאכול אותו בצורתו הטבעית, ומדובר בעיקר על ילדים.

זו הסיבה שפשטידת ברוקולי היא דרך מצוינת לשלב את הירק ולגרום לילדים להתאהב בו. התוצאה היא מאפה מיוחד וחגיגי שיככב על כל שולחן. בגרסה החלבית הוא יכלול גבינות כמו קשקבל, קוטג' והקרמה של מוצרלה או גבינה צהובה אחרת מעל.

בגרסה הטבעונית החלופה היא ממרח סויה. מי שאוהב את מעטפת הבצק החגיגית, יוכל לרפד תבנית בבצק לפני שיוצקים את התערובת לתבנית ולהגיש קיש ברוקולי בתבנית פאי עגולה או בתבנית מרובעת. 

מאפה שמפיניון וגבינות

אחד המרכיבים המעניינים ביותר במטבחים ברחבי העולם הוא ללא ספק הפטריות. יש סוגים שונים שלכל אחד טעם וייחוד משלו, וכמובן מחיר משלו כשמדובר בפטריות כמהין. הן יכולות להשתלב כמעט בכל מאכל בארוחות בוקר, צוהריים וערב, הן יכולות להיות מנה חגיגית בפני עצמן וגם תוספת בסיסית ופשוטה לאומלט הבוקר שלכם.

 פטריות שמפיניון הן אולי הסוג הנפוץ בישראל, אך הן מצויות בשפע ובצבעים שונים, קטנות, גדולות, יבשות או בשרניות, וניתן לטגן אותן, לבשל אותן, לאפות או לאכול אותן טריות בתוך הסלט או כנשנוש מהנה.

פשטידת פטריות היא דרך מצוינת להביא את הטעמים הנהדרים של הפטריות לקדמת הבמה. כפי שידוע, הפטריות סופגות נוזלים, ולכן חשוב לא לשטוף אותן בהרבה מים, וכמובן מומלץ לייבש אותן. כדאי לטגן אותן מעט, להוסיף להן את הגבינות שאוהבים ושאר המרכיבים ולאפות. את המאפה הזה מומלץ להגיש כשהוא חם, כך טעם הפטריות מורגש ביתר שאת.

פשטידת תירס

כשרוצים לגרום לילדים לאכול פשטידות, כדאי להתחיל עם תירס. קלחי התירס אהובים על ילדים, כך גם גרגירי תירס בקופסה וכמובן פופקורן. כשהם רואים את הגרגירים הצהובים הללו במאכל כלשהו, יש סיכוי גדול שהם יטעמו ואפילו יתאהבו. את המאפה אפשר לאפות בתבנית, ואפשר גם להכניס את הבלילה לתבניות מאפינס אישיות, כך שזה נראה הרבה יותר מזמין לילדים.

מבוגרים יתאהבו במאפה הזה מיד כיוון שהוא קליל, נימוח וכולל שלל גבינות. לבלילה אפשר להוסיף עשבי תיבול, עירית, בצל ירוק ועוד, והמאפה הזה נחטף מיד. אם אתם מתכננים לארח אורחים עם ילדים קטנים, המנה הזו מומלצת מאוד ותהיה אהובה מאוד על קטנים וגדולים כאחד.

פשטידת קישואים

קישואים הם ירק שיכול להתאים לכל כך הרבה מאכלים ונדמה שהוא מעט נחבא אל הכלים ולא מקבל את הכבוד הראוי לו. קישואים יכולים להיות תבשיל מצוין של ממולאים עם אורז או עם קינואה, הם מצוינים כחלק ממרק ירקות ובעצם בכל מרק, הם נהדרים בתנור כאנטיפסטי, ומשתלבים היטב בכל מאפה.

יש להם טעם עדין שמשתלב נפלא עם כל תוספת ובמאפה הם משתלבים נהדר עם גבינות, בצל ופטרוזיליה. במקרה של קישואים, לאחר אפייה של כארבעים דקות, צריך לאפשר למאפה להתקרר ולהתייצב לפני שחותכים אותו. לאחר שהוא הצטנן מעט, פרוסת מאפה כזה עם סלט לצידו יכולים להיות ארוחה קלה או תוספת לארוחה חגיגית.

לסיכום, פשטידות הן מזון נפלא שתמיד כיף לאכול, הן מגוונות, קלילות, טעימות ומשתלבות נפלא לצד סלט ירוקים רענן.

pexels.com

1 תגובה
  1. חזי אומר

    כתבה יפה. אהבתי

הוסף תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.