כ-1,500 תושבים השתתפו בטריוויה יומית ובחידון הסוכה של אשקלון

מדובר בפרויקט מרגש שנערך במהלך חול המועד סוכות לעילוי נשמת גיבורי וגיבורות אשקלון במלחמת ׳חרבות ברזל׳

3,000 דקות של לימוד משניות: במהלך חול המועד סוכות, עיריית אשקלון באמצעות המחלקה לתרבות יהודית במנהל חינוך ותנו"ס יצאה בפרויקט מרגש וערכי לעילוי נשמתם של הגיבורים והגיבורות של העיר אשקלון שנפלו במלחמת ׳חרבות ברזל׳.

כ-1,500 תושבים השתתפו בפרויקט במסגרתו נערכו שתי פעילויות "טריוויה יומית של אשקלון" ו"חידון הסוכה של אשקלון", על מסכת סוכה והלכות החג, המשלבים שירים, לימוד וזיכרון. הלומדים סיימו את מסכת סוכה לעילוי נשמתם של הנופלות והנופלים והתאחדו סביב המורשת, התפילות והשירה.

חידון הסוכה התקיים בשני שלבים, בשלב הראשון נערכו חידוני טריוויה, במהלך ימי חול המועד סוכות תושבים התקשרו למספר טלפון ענו וזכו בפרסים בנושא מסכת סוכה.

השלב השני ׳חידון הסוכה הגדול׳ כלל חידון אטרקטיבי המשלב קטעי משחק של תיאטרון אספקלריה נערך במרכז הכנסים של מכללת אשקלון. בכניסה לאולם הוצבו שלטים עם תמונות הנופלים ומשפט שאפיין כל אחד מהם. החידון נפתח עם מקהלת פרחי אשקלון ובמעמד חבר המועצה אבשלום יעקובי שבירך בשם ראש העיר, תומר גלאם והדגיש את החשיבות של לימוד משניות לעילוי נשמת וגיבורות וגיבורי אשקלון שנפלו במלחמת חרבות ברזל. בחידון נכחו גם משפחות הנופלים שהגיעו וחילקו את הפרסים לזוכים וקיבלו תעודה ומסכת משניות סוכה מאוירת.

קרדיט צילום: אלדד עובדיה.

הוסף תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.